Девет контроли ще изиграе Литекс в зимната пауза на българския шампионат. Ловчанлии, подобно на миналата зима, ще се подготвят в Дубай и в Анталия.

Футболистите на Литекс ще бъдат разпуснати веднага след мача с Черноморец на 9-ти декември. На следващия ден всички ще се съберат заедно, за да закрият сезона в Ловеч. Зимната почивка за „оранжевите” ще продължи от 10-ти декември до 8 януари, когато играчите се събират за първа тренировка за 2008 година.

Първият етап от зимната подготовка ще бъде в Ловеч и ще продължи до 15-ти януари. След това отборът заминава за втора поредна година в Дубай, където ще остане две седмици – до 29-ти януари. В Обединените арабски емирства Литекс ще изиграе четири контроли.

След завръщането от Дубай отборът ще се готви два или три дни отново в домашни условия, след което заминава за втория си зимен лагер – в Анталия. Литекс ще остане в турския курорт до 14-ти февруари, като и там ще изиграе 4 спаринга.

За 17-ти февруари е предвидена една контрола и в Ловеч, която ще бъде и своеобразно представяне на отбора за пролетния полусезон пред феновете.