85 минути, колкото се игра днешната контролна среща, не стигнаха на Миньор Перник и Локомотив София да се победят на "Стадиона на мира".

Старши треньорът на перничани Антон Велков заложи на два различни състава през двете полувремена. В игра влязоха и някои от юношите на клуба. Първата част започна пред около 250 зрители в слънчевия съботен ден с натиск на гостите от София. Железничарите удариха и греда, но постепенно играта се изравни и полувремето завърши 0:0.

Втората част стартира бурно като в игра се появиха голяма част от титулярите на перничани. Иван Чворович, който замени Ивайло Иванов на вратата, допусна грешка и се стигна до дузпа за Локомотив, изпълнена точно от Горанов за 0:1. Влезлите футболисти на Миньор започнаха разконцентрирано и няколко минути по-късно в 54-та минута Иванов от Локо София вкара за 0:2. Велимир Иванович направи 1:2 в 62-та минута след добра контраатака. Последваха добри минути за "жълто-черните", които също удариха греда след мощно воле от границата на наказателното поле в средата на втората част. Логично Миньор изравни с гол на Богданов в 66-та минута.

До края на мача последваха атаки и към двете врати, но резултатът се запази равен.

След края на срещата, която бе изгледана от цялото ръководство на "чуковете", президентът Никифор Вангелов заяви за клубния сайт, че е доволен от играта, а тази година отборът ще се стреми към 6-8 място в крайното класиране. Амбициите на перничани са далеч по-големи в турнира за Купата на България, в който поставената от президента цел е една – финал.