Лудогорец продължава безпогрешният си ход от началото на сезона, след като постигна осма поредна победа, този път с 3:0 над Миньор Перник.

В Разград домакините имаха тотално превъзходство на терена и съвсем закономерно стигнаха до победата, за която им помогнаха червен картон за Миньор и две отсъдени дузпи в тяхна полза.

Резултатът бе открит в 23-а минута, когато Емил Гъргоров проби по лявото крило, напредна и изчака включването в атака на Марселиньо, който получи топката и с удар от 7-8 метра вкара за 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме.

Малко след подновяването на играта при едно меле в наказателното поле Василев изчисти с ръка от голлинията, заради което получи директен червен картон, а Лудогорец получи прави да изпълни дузпа. Зад топката застана Иван Стоянов, който не сгреши и удвои преднината на шампионите.

В 66-а минута домакините получиха втора дузпа след нова игра с ръка в наказателното поле, този път на влезлия като резерва Бумела. Този път Мирослав Иванов реализира 11-метровия удар, с което оформи и крайното 3:0. До края Лудогорец продължи да атакува, но нов гол не падна.

В класирането шампионите са първи с пълен актив от 24 точки, на 5 пред Левски, който е и с мач по-малко. Миньор пък остава на последно място с 2 точки.