6 години лишаване от свобода или 5 хил. лева глоба грозят арестувания тази сутрин заместник председател на ДАМС Иван Леков. Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви за Дарик, че Иван Леков е обвинен по член 304б, алинея 1 от Наказателния кодекс, който гласи: „Който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева”.

В същото време Николай Кокинов разкри, че тази сутрин на прокуратурата се предоставени скандалните видеозаписи на Христо Ристосков. „Материалите ни бяха предадени тази сутрин. Бих казал, че задържането на Леков не е изцяло свързано с тези материали. Дори и да не бяха предадени тези материали пак щяхме да реализираме същото нещо. Единия предаде материалите спрямо другия. Бяхме намислили да извършим това процесуално-следствено действие и го направихме”, каза за Дарик Кокинов.

Очаква се Иван Леков да бъде пуснат, след като му бъде повдигнато обвинение.

По всяка вероятност вицепрезидентът на БФС ще може да присъства на днешното заседание на Изпълнителния комитет на футболната ни, което е насрочено за 16 часа.