Електронната система за вход на стадион „Лазур” отчете 577 посетители с безплатен пропуск, дошли да гледат откриването на Световното първенство по футбол на огромната видеостена. Сред зрителите фигурираха представители на няколко поколения – от малчугани до пенсионери. Имаше и дами. Всички те останаха удивени от качеството на картината и звука, които им предлага екранът с размери 16 на 9 метра.

Хората не пропуснаха възможността да съчетаят удоволствието от футболното зрелище на първия мач ЮАР - Мексико със скара и бира, които се предлагаха на двете ротонди. Във ВИП-зала запад на стадиона пък имаше кетъринг с отбрани ястия и напитки.

„Възхитен съм от всичко, което се прави на стадиона. През пролетта гледахме хубави мачове на Черноморец, сега се наслаждаваме и на световното. Бургаският клуб продължава да дърпа българския футбол напред. Горд съм, че и аз навремето съм носил синия екип”, сподели развълнуван ветеранът на Черноморец от 60-те години на миналия век Бойчо Близнаков, който беше заел място на централната трибуна.

Очаква се след края на работното време и с падането на вечерната хладина на втория мач за деня Уругвай - Франция на „Лазур” да дойдат още повече хора.