Около 550 полицаи и жандармеристи ще бъдат ангажирани с охраната и опазване на обществения ред преди, по време и след приключване на футболната среща между пловдивските отбори Локомотив и Ботев в събота. Това съобщиха от пресцентъра на ОД "Полиция" в града.

С оглед на големия зрителски интерес в града ще има засилено полицейско присъствие с мобилни групи и групи за противодействие срещу груби нарушения на обществения ред и прояви на футболно хулиганство.

Ще бъде създадена организация по безпроблемното придвижване и охрана на агитката от фенове на Ботев от стадион "Хр. Ботев" до стадион "Локомотив" и обратно след приключване на срещата.

В тази връзка ще бъдат наложени временни ограничения за моторните превозни средства по бул."Източен", бул. "Менделеев", бул."Освобождение" и ул."Димитър Ризов" преди и след футболната среща.

В деня на мача от 8,00 до 21,00 часа ще бъде забранена продажбата на алкохол в радиус от 500 метра около стадиона.

От полицейския пресцентър припомнят, че малолетни зрители без придружител и запалянковци във видимо нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества няма да бъдат допускани на стадиона. Забранено е внасянето на оръжие, сигнални димки, ракети, фойерверки и стъклени бутилки.