Футболистите на Левски започнаха същинската част от подготовката си за пролетния дял от първенството. На базата в курорта Ейлат те започнаха беговите натоварвания с „любимото” им упражнение – бягане 3 х 12 минути.

Старши треньорът Станимир Стоилов раздели футболистите на няколко групи с оглед на показаното от тях по време на тестово бягане. 

С най- добри показатели в първата група са Живко Миланов, Георги Сърмов, Николай Димитров, Веселин Минев и Лъчо Балтанов. На тяхното ниво, но в друга група тичаха Даниел Боримиров, Юсуф Рабех, Шакиб Бензукан, Миро Иванов и Стефан Станчев. Останалите юноши Симо Иванов и Сашо Киров тичаха в група с Дарко Тасевски, Мариян Огнянов, Цветомир Матев и Исмаил Иса.

Така наречената бразилска група включваше Лусио Вагнер, Жоазиньо, Жеан Карлос, Зе Соарес, „хърватския бразилец”, с български паспорт Игор Томашич и „израелския бразилец” Ели Зизов. Всичките ги виждате на снимката по време на тичането.

Както винаги вратарите бяха отделени в самостоятелна група. Цецо Димитров, Божидар Митрев и Георги Петков изпитаха истинско „удоволствие” от тичането, особено последния. Гошо дори се оплака в телефонен разговор на Топузаков и Телкийски.

Тасевски и Бензукан се възстановяват от контузии и затова след тичането се прибраха в стаите им. Последва ги и Симо Иванов, който е с висока температура и видимо е свалил няколко килограма от теглото си.

Останалите продължиха тренировката като отиграваха упражнения с топка. Въпреки умората никой не се отказа да порита в мачлета с тактическа насоченост.