През втория полусезон старши треньорът Илиан Илиев и неговите помощници ще могат да разчитат на 9 нови попълнения, като любопитното е, че всички те са юноши на „зелено-белите”.

В родния клуб се завръщат халфовете Симеон Минчев (Панайот Волов - Шумен) и Иван Канев (Ботев - Гълъбово), както и нападателите Атанас Апостолов (ОФК Сливен 2000) и Иван Чергев (Ботев - Гълъбово). С мъжкия състав вече ще тренират и 5 момчета от дублиращия отбор – Димитър Вакавлиев, Георги Динков, Мирослав Енчев, Емил Рачев и Николай Янков.

Във вторник към заниманията ще се присъединят и опитните халфове Костадин Видолов и Диан Генчев и така групата ще се оформи на 27 играча. Именно толкова ще пътуват на 16 януари за турския курорт Алания, където ще протече първия етап от подготовката. Наставникът Илиан Илиев заяви, че по време на 12-дневния лагер в южната ни съседка старозагорци няма да играят контролни срещи.

Напускащите също са вече са ясни. Петър Димитров ще играе в Славия, Александър Александров – в Черно Море, а Ахмед Хикмет ще защитава цветовете на Монтана 1921. Специални благодарности Илиан Илиев отправи към други двама футболисти, които повече няма да са в Берое - ветераните в атака Ивайло Паргов и Захари Димитров, които са помогнали много на тима, особено миналата година в „Б” група.

Вече е сигурно участието на Берое в традиционния турнир „Албена Каварна Къп” в началото на февруари. Миналата година заралии впечатлиха с изявите в тази надпревара и завоюваха третото място след победа с 2:1 в малкия финал над Монтана.

Илиан Илиев изрази надежди, че финансовите проблеми вече са в миналото и бе уверен, че ще направи всичко възможно отборът да се представя добре и напролет.

Председателят на Съвета на директорите Дамян Георгиев заяви, че промени в целия спортно-технически щаб няма да се правят. Рокада има на 2 поста в администрацията. Нов директор на ДЮШ е Стелиян Попчев, който прекратява футболната си кариера и наследява поста от Благо Митрев. Нов пресаташе на Берое е Желязко Динев.