24 футболисти взеха участие в първата тренировка на Локомотив Пловдив за 2008 година. Сред тях имаше и петима нови играчи. Това са юношите на Левски Симеон Йорданов и Владо Иванов, Даниел Генов от Светкавица и собствените кадри Сергей Станев и вратарят Костадин Янев.

На заниманието присъства, но не взе участие претърпелият тежка катастрофа Иван Иванов. От футболистите носили чернобялата фланелка през есенния полусезон липсваха Стойко Сакалиев, бразилците Даксон и Моралес, на които е дадена по-дълга почивка и разтрогналият договора си Халими.

Генералният секретар на „смърфовете” Атанас Узунов заяви, че снощи е подписан договор между Локомотив и Славия, според който в посока Овча Купел заминават Анев, Самокишев и Златковски, а на „Лаута” пристигат Мечечиев и Кюмюрджиев.

„Довечера на летище София ще кацне Карим Израилов, а на 9-и януари и тримата аржентинци, които очакваме”, допълни Узунов.

„След предстоящия арбитраж ще проведем преговори с трима футболисти на Берое, от които се интересуваме”, добави генералният секретар на Локомотив Пловдив.

Стана ясно, че вратарят Стоян Колев заминава утре за Румъния, където в сряда трябва да подпише договор с отбора на Оцелул.

Футболистите на Локомотив Пловдив ще тренират двуразово до края на тази седмица и на 13-и януари заминават за първия си подготвителен лагер в Сандански.