1025 ще са ангажираните служители на реда, които ще се грижат за сигурността преди, по време и след двубоя Лески – ЦСКА в неделя. Това обяви днес заместник началникът на отдел „Охранителна полиция” Николай Огнянов.

„В това число влизат 150 жандармеристи и 200 полицаи от провинцията, които ще бъдат призовани при нужда. Нашите очаквания за зрителския интерес са в рамките на 15-20 хиляди зрители,” коментира Огнянов. По традиция на националния стадион няма да бъдат допускани хора с чадъри и бутилки с вода. Николай Огнянов обяви, че на двата фенклуба е разрешено да възпламенят определен брой факли при самия старт на двубоя.

В същото време заместник началникът на отдел „Пътна полиция” Ваньо Стоевски разясни промените в движението, които ще бъдат наложени в неделния ден. След 12:30 часа ще бъде затворен почти целият булевард Евлоги Георгиев между бул. Черни връх и бул. Мадрид. Освен това при нужда ще се затвори и бул. Драган Цанков, между бул. Евлоги Георгиев и телевизионната кула. Още от 8 часа сутринта на 2 декември няма да е разрешено паркирането пред стадиона и на ул. Гурко, която също ще бъде затворена в частта си между бул. Васил Левски и бул. Евлоги Георгиев.