19 футболисти се явиха на първото занимание на Ботев Криводол вчера. Преди началото на тренировката кметът Николай Иванов и президентът Петър Данчев разговаряха с футболистите за намаляването на месечните им възнаграждения предвид финансова криза, която не подмина и криводолския тим.

Ръководството на отбора очерта програмата и целите през пролетния полусезон. Тренировка обаче така й не се проведе.

“С част от футболистите предстоят преговори за тяхното оставане в тима след намаляването на възнагражденията им. Предпочетох да отменя заниманието. Надявам се до края на седмицата всичко около отбора да се изясни”, коментира наставникът Красимир Бислимов.

На тренировката се явиха двама нови футболисти. Това са халфът Цветан Николаев и левият бек Милен Тодоров. За последно двамата са играли в тима на Белите орли.

Подготовката на Ботев Криводол за пролетния дял от шампионата в Западната “Б” група ще протече изцяло в домашни условия. До момента ръководството на криводолския тим е договорило пет контролни срещи. Първата е на 20 януари с Ком-Миньор. Три дни по-късно берковските футболисти ще върнат визитата. Двубоят ще се играе на стадион “Септември” в село Краводер.

Следващият контролен мач на Ботев е на 27 януари срещу Етър. На 2 и 20 февруари възпитаниците на Красимир Бислимов ще играят срещу елитния Монтана.

“Програмата не е окончателна и предстоят промени”, уточниха от ръководството на клуба.

Междувременно стана ясно, че нападателят Васил Захариев е напуснал отбора на Ботев. Футболистът се разделя с клуба по взаимно съгласие. Така общата бройка на напусналите Ботев Криводол става седем. По-рано с клуба по взаимно съгласие се разделиха халфовете Васил Киров и Пейо Батинов, защитниците Траян Траянов, Михаил Казачки и Николай Борисов и централният нападател Дечо Аризанов.