От ръководството на Берое съобщиха, че към днешна дата от лятото клубът е погълнал 1 420 000 лева, като голяма част от тези пари са били за покриване на стари задължения.

“От финансово естество при нас всичко е изрядно и футболистите имат да получават само една премия за равенството с Черно море и ще я вземат ден преди мача с Левски“, каза членът на Борда на директорите Михаил Боиндруков.

Беше засегнат и въпросът за селекцията. Боиндруков заяви, че в полезрението на Берое са двама-трима футболисти от чужбина, които след Нова година ще дойдат на проби, а дали ще останат в Стара Загора, зависи изцяло от старши треньора Илиан Илиев.

Хърватският защитник Ваня Джаферович, който се възстановява от тежка контузия, също има вариант да се завърне на стадиона под Аязмото.

“Решението е на Ваня Джаферович дали ще заиграе в Берое. Ние от ръководството сме готови да му подадем ръка и да поемем лечението му”, каза Боиндруков.

Джаферович се възстановява от операция на скъсани кръстни връзки. Хърватинът може да започне тренировки най-рано през февруари.

На трима футболисти от Берое им изтичат договорите през лятото, но Станислав Бачев и Петър Костадинов вече са се разбрали с клубните шефове да удължат контрактите си за още една година, а тепърва предстоят преговори с десния халф Николай Станков.