Близо 14 футболисти ще се съберат утре следобед на стадиона под Аязмото на първата тренировка на Берое за годината. Новината потвърди Николай Демирев, който бе начело на тима близо три месеца.

Той ще води заниманието на отбора. За нов старши треньор на тима се спряга бившият наставник на „зелените” Илиан Илиев. По непотвърдена информация той се очаква да пристигне в града на липите най-късно в сряда.

Самият Илиев нито отрече, нито потвърди това. „Няма нищо сигурно на този етап”, каза той пред gong.bg.

На практика събирането на отбора означава, че той ще продължи съществуването си и ще участва в пролетния дял на шампионата.

Очаква се утре Апелативната Комисия да потвърди решението на Арбитражната Комисия към БФС за разтрогване на договорите на всички 24 футболисти. Повечето от тях вече подписаха контракти с други клубове.

Капитанът Джаферович и вратарят Беконо са в силни отбори като Локомотив София и ЦСКА и е малка вероятността те да се завърнат в Стара Загора, но има и такива, които все още нямат нов тим или са в отбори от по-долните групи какъвто е случаят със Слави Жеков и Милчо Танев, които вече започнаха подготовка с Локомотив Стара Загора от Югоизточната В група. Очаква се именно тези футболисти да се завърнат в Берое.

Според източници на gong.bg старозагорските бизнесмени, които спасиха тима след напускането на Николай Банев имат намерението да поемат управлението на клуба. Все още не се знае как това ще бъде осъществено. Очаква се най-късно до сряда на футболистите, които разтрогнаха с Берое да бъдат платени 70% от сумите за заплати, които клубът дължи на играчите. Те не бяха получавали месечните си възнаграждения в продължение на пет месеца.