Литекс победи Академик с 3:0 в мач от 20-тия кръг на А група. На стадион ‘Славия” ловчанлии нямаха никакви проблеми и без особени усилия стигнаха до трите точки.

Победата бе 13-а поредна за отбора в А група, което е изравнен рекорд с постижението на Стойчо Младенов, който направи същото начело на ЦСКА.

Двубоят започна с лек натиск на гостите, които обаче не създаваха много опасности поне в началните минути на срещата. В края на първата част Диуф бе близо до попадение, но ударът му от малък ъгъл срещна лявата греда на вратата.

“Оранжевите” все пак стигнаха до гол в добавеното време, като негов автор бе защитникът на Академик Петър Кюмурджиев. След прострелно центриране на Том и лоша изява на Борислав Стоянов, при опита си да избие Петър Кюмурджиев засече с глава, топката срещна напречната греда, след което попадна в собствената му врата.

Литекс удвои преднината си в 59-а минута, когато оставеният непокрит Светльо Тодоров се добра до топката и с първото си докосване в мача с глава вкара втория гол в двубоя.

Крайното 3:0 оформи Георги Миланов в 80-а минута. След контраатака отляво, Момчил Цветанов догони топката и я подаде успоредно към Тодоров. Тя обаче попадна в Георги Миланов, който с мощен удар вкара във вратата на Стоянов.

След поредния си успех, Литекс вече има 52 точки, с 11 повече от втория Левски, който обаче е с мач по-малко. Академик е на 12-а позиция със 17 точки и остава плътно в борбата за оцеляване.