Остават 13 дни. 13 дни до старта на две спортни събития. Едното голямо – световно, другото не чак толкова голямо – наше си, местно. На 9 август е първият състезателен ден на Олимпиадата в Пекин. На 9 август са и първите мачове от българското футболно първенство. Каквото има да се случва ще се случва след тази дата.

Кое от тези две събития обаче ще предизвика по-голям интерес в нашата мила родина? Почти съм сигурен, че това ще са мачовете от родното първенство, колкото и мижаво да е то в сравнение с мега спортното зрелище наречено Олимпиада.

Да, ще има и хора, които ще стават рано сутрин, за да следят главно представянето на волейболистите, но повечето ще се интересуват как се справят Левски и ЦСКА на родната сцена.

Шоуто наречено „български футбол” е крайно време да започне, за да видим до колко купищата контроли в чужбина, новите попълнения, обещанията и проблемите ще обърнат каруцата и ще направят шампионата ни малко по-интересен.

Ще бъде ли Левски безапелационен лидер, ще се изправи ли ЦСКА след лудото лято, ще изненада ли Литекс, как ще се представят новаците в елита и кои ще се борят за оцеляване, как ще стартира дублиращата група и какво да очакваме от националния отбор? Въпроси, на които трябва да бъдат дадени отговори и това ще стане след 9 август.

Тези въпроси са далеч повече от въпросителните свързани с Олимпиадата в Пекин. Там може да търсим отговорите само на няколко основни питания – имат ли шанс волейболистите за нещо голямо, ще вземем ли поне 12 медала, колкото спечелихме в Атина, колко рекорда ще паднат на игрите и ще бъдат ли те поставени от китайските спортисти?

Чакаме голямата игра. Тя трябва да започне, защото като че ли ни стана леко скучно.

След Евро 2008 през юни, август ще ни донесе далеч повече емоции – Олимпиада, БГ първенство, евротурнири и евромачове. За всекиго по нещо. Нов ден, нова тръпка.