Въпреки засилените мерки, поне 1000 души са успели да се промъкнат гратис на мача между Хасково и Лудогорец. Официално са продадени 5100 билета, информира „Новинар-Юг“.

„Раздадохме 500 пропуска на родителите на футболистите, на децата от школата, както и на строителите, като жест, че свършиха много работа за кратко време. По наша преценка много хора са влезли без билет“, каза президентът на клуба Атанас Димитров. Така че ако на стадиона официално е имало около 5600 зрители, то поне още 1000 са били гратисчиите.

„Ще бъдат въведени допълнителни мерки за сигурност, за да се сведе до минимум числото на хората, влезли без билет. Едно от перата за издръжката на отбора са приходите от пропуските за домакинските мачове. Ако хасковлии искат да го има клуба ще трябва да си купуват билети“, категоричен е Димитров. Приходите от първия мач са малко над 35 000 лева.

Лошо впечатление направило, че дори хора близки до клуба се опитвали да вкарат по десетина зрители на мача, вместо да купят билети.

Реконструкцията на стадиона ще продължи с изпълнението на предписанията дадени от БФС. Очаква се в скоро време да продължи монтирането на нови седалки.
На 26 юли червено-белите гостуват на Марек, а мачът е от 18:30 часа.