Лудогорец облече десет деца-победители. Малчуганите участват в петото издание на Световните игри на победителите, които се откриват днес в руската столица Москва.

Съревнованието е за деца, победили онкологично заболяване. В Световните игри на победителите участват 450 деца от 14 страни от различни континенти. Те се състезават в спортовете: лека атлетика, тенис на маса, стрелба, плуване, шахмат, футбол.

Освен спортните надпревари децата, както и техните родители, имат възможност да общуват помежду си, срещат се с руски звезди на спорта, музиката и киното, посещават заедно културни събития по време на тридневните игри.

Българският отбор е съставен от 10 деца на възраст 7-14 години, от различни градове. Те са лекувани в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания-София и Онкохематологичните клиники във Варна и Пловдив. Спортовете, в които участват в игрите, са: лека атлетика, плуване, стрелба, шахмат, тенис на маса, футбол.

Български тим участва за втора година в това състезание, през 2013 г. шестимата участници от нашата страна се завърнали с 5 медала.

Подаръкът от Лудогорец – спортна екипировка с емблемата на тима – е получен в навечерието на отпътуването на децата за Москва чрез Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Размерите са индивидуално уточнени за всяко дете. От сдружението благодарят на българските шампиони за жеста, надяват се и други хора с добри сърца да им помогнат със средства за изграждане на възстановителен център край София, за функциониране на Дневен център в столицата и за лекарства за пациентите в трите клиники.