С викове „Оставка” бе изпратен отборът на Черно море след нулевото домакинско равенство срещу Марек. Двубоят на „Тича” бе последен от 7-ия кръг на А група. Феновете открито изнегодуваха срещу треньора на „моряците” Никола Спасов след поредния неуспех в шампионата, закотвил варненския кораб на последното място в А група.

В началото на мача част от феновете на Черно море доведоха на стадиона юношата на тима Климент Колев. Младият футболист бе ударен от гръм в началото на август и бавно се възстановява от злополуката. Момчето обаче събра сили да посети срещата на любимия си тим, макар и в инвалидна количка. Той бе облякъл екипа на родния си клуб и бе топло посрещнат от играчите на двата отбора.

През първата част домакините бяха отборът, който владееше повече топката и пробваше повече атаки към вратата на дупничани. Отбраната на гостите обаче не даваше никакъв шанс на нападателите на Черно море да намерят удобна позиция за удар.

В първата минута на двубоя бразилецът Да Силва бе изведен в добра позиция в наказателното поле на Марек, топката обаче му мина между краката и той не успя да я засече. Пет минути по-късно другият нападател в тима на Никола Спасов – Масена Моке остана сам срещу Белчев, стреля с глава, но топката излезе в аут.

Първата сериозна опасност пред вратата на „моряците” бе в 37-та минута - след удар на Кръстовчев топката мина на метър от левия стълб от вратата на Илчев.

Втората част отново започна с натиск на домакините. Пет минути след подновяването на играта, след меле в наказателното поле на Марек, топката попадна в Моке, който от 10 метра шутира над напречната греда.

От своя страна футболистите на Марек не правеха почти нищо в предни позиции и играта се водеше основно в тяхната половина.

В 72-та минута Фабиано бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но стражът успя да изчисти неговия удар. В следващите минути се разигра Александър Александров-Алекс. Четвърт час преди края на редовното време той намери от воле топката в наказателното поле, кълбото рикошира в ръката на бранител на Марек. Реферът Цветан Георгиев обаче не свири дузпа за домакините въпреки техните претенции. В 84-та минута отново Алекс бе в центъра на събитията – след центриране отдясно той стреля с глава, топката мина край десния страничен стълб.

В третата минута от даденото шестминутно продължение играчите от Дупница направиха светкавична контраатака. Евгени Йорданов пусна към Младенов, който вкара топката във варненската мрежа, но преди това съдията Георгиев бе маркирал засада.

Това бе и последната възможност за гол в една от двете врати. След равенството Черно море са последни в класирането с 5 точки. Марек дръпна с едно място в таблицата и вече е 10-ти с 8 пункта.