Само ден след 37-мия си рожден ден ЛеБрон Джеймс вкара невероятните 43 точки за победата на Лос Анджелис Лейкърс със 139:106 над Портланд Трейл Блейзърс в мач от поредния кръг на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Джеймс, който отскоро изпълнява функциите на център в състава на "езерняците", прибави към статистиката си 14 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 2 чадара и не направи нито една грешка, а Лейкърс записа един от най-силните си мачове през сезона.

Домакините водеха 43:28 още след първата четвърт и до края не спираха да трупат аванс.
Малик Монк добави 18 точки за Лейкърс, а с 16 завърши Кармело Антъни.

За Портланд Бен Макълмор завърши с 28 точки от пейката, а Деймиън Лилард остана с 18.
С тройка на ДеМар ДеРоузън със сирената Чикаго Булс победи със 108:106 като гост Индиана Пейсърс. Шестият пореден успех изкачи "биковете" начело в Източната конференция с 23 победи и 10 загуби, колкото има и тимът на Бруклин Нетс.

Мачът в Индианаполис бе напълно равностоен и през цялото време играта се движеше кош за кош. ДеРоузън обаче показа железни нерви в последната атака на гостите и с неортодоксален изстрел от краче вкара тройката, с която смълча тълпата в залата.

ДеРоузън приключи мача с 28 точки, 24 прибави Коби Уайт, а Зак ЛаВийн вкара 17 за победителите. За Индиана Карис ЛеВърт приключи с 27 точки, доката Домантас Сабонис се отчете с "дабъл-дабъл" от 24 точки и 14 борби.

Джейлън Браун и Маркъс Смарт вкараха по 24 точки за домакинската победа на Бостън Селтикс със 123:108 над Финикс Сънс.

"Келтите" поведоха с 30 точки малко преди края на първото полувреме и въпреки щурма на "слънцата" след паузата, до обрат не се стигна.

Седем от осемте баскетболисти, които използва старши треньорът на Бостън Име Удока приключиха с двуцифрен актив, като резервите Джош Ричардсън и Ромео Лангфорд се отличиха с 19 и 16 точки съответно.

За Финикс Девин Букър вкара 22 точки, но стреля едва 7 от 26 от игра. С 20 точки остана Камерън Джонсън.