Наставникът на българския национален тим по баскетбол Любомир Минчев бе видимо доволен и щастлив от трудната победа над Исландия в световна квалификация, която се игра в Ботевград. България надделя с 88:86 точки, а в понеделник гостува на Чехия.

„Много съм щастлив от победата. Направихме всичко, за да загубим, но накрая сме щастливи, че успяхме да спечелим мача. Направихме грешки. Беше труден мач и за двата отбора. Благодаря на играчите ми, не играхме най-добре, но важна е победата. Поздравявам и противника ни, бори се докрай“, коментира Любо Минчев.

16 снимки

„Не играхме много добре, но най-важното е, че успяхме да победим. Освен характера, единственото, което ни спаси беше високият процент стрелба от тройката“, допълни специалистът и продължи с коментар за пропуснатите два наказателни удара от страна на Александър Везенков в края на мача.

„На всеки се случва да пропусне, а на Сашо му е за първи път. Важното е, че накрая победихме. Никога не мога да обвинявам даден играч, че е изпуснал фаул или стрелба. Не съм го правил до момента и се надявам никога да не го правя. Когато играч или отбор се раздават на максимума, няма как да бъда недоволен“, сподели още той.

Още по темата:

С мъка и треперени в края бихме Исландия на баскетбол

Везенков: Щеше да е много тежко, ако бяхме загубили заради мен