Националът Александър Везенков коментира по интересен начин пропуснатите два наказателни удара в края на мача с Исландия в Ботевград, който България спечели трудно с 88:86.

„Почувствах се малко като футболиста на Мароко, който си вкара автогол. Аз обаче уцелих гредата. Чувствах се спокоен през цялото време. Готвих се за този мач от месец и половина индивидуално. В отбора винаги има добро настроение. През тези три години играхме добре, но все нещо ни липсваше да дойдат тези победи. Казах го още миналия прозорец, че според мен този отбор трябваше да има повече победи. От наши грешки и липсата на някои играчи това не стана, но вече е минало. Имаме шанса първо да влезем в следващата фаза, а може и това да стане с една победа. Ще опитаме в Чехия да играем по-добре. Щеше да е много тежко, ако бяхме загубили заради мен, но накрая победихме“, сподели Везенков на пресконференцията след мача, цитиран от bgbasket.com.

„В понеделник те ще играят вкъщи и ще търсят победата. Ще искат да влязат с повече победи в следващия етап. Ще бъде много тежка битка. Двете им звезди ги няма, но това не трябва да ни успокоява. Ще опитаме да изиграем добър мач, да спазим този път треньорските указания, да не ядосваме треньора и каквото стане“, допълни той.

16 снимки

Александър Везенков сподели, че все още няма яснота в кой отбор ще продължи кариерата си и е концентриран единствено върху националния тим. „Не знам дали ще ми повярвате, но не съм мислил. Не очаквах, че с Барселона всичко ще завърши преди квалификациите. Това ме успокои. До мача с Чехия няма да мисля нищо. След това ще видя какво е най-добре за бъдещето ми. Надявам се да имам оферти и ще видим. Важното е, че победихме днес. Трябва да го направим и в понеделник, а моето бъдеще може да почака“, завърши Везенков.

Още по темата:

С мъка и треперене бихме Исландия на баскет