Наставникът на баскетболните национали Любомир Минчев беше щастлив от постигнатата победа на тима над Исландия с 88:86 точки в среща от четвъртия кръг в група "F" на световните квалификации за Мондиал 2019 в Китай.

"Щастлив съм, че победихме и доставихме радост на хората в залата. Наистина съм доволен съм, че победихме. Беше ни много тежко в цялата подготовка, с много проблеми бяхме", коментира той.

"Но не играхме добре, единствено бяхме добре при процента стрелба от тройката. Играхме слабо, най-вече с доста грешки в нападение, което даде възможност на противника да ни вкара много точки от бърза атака. През второто полувреме намалихме грешките, но точно тогава, когато поведохме с 10 точки, за около 4-5 минути допуснахме те да ни поведат горе-долу с толкова, което не е добър показател. Това нещо, което казах и на момчетата преди мача е, че откакто съм треньор на тима, този отбор винаги се е борил до края и това е едно от нещата, които ни помогнаха в днешния труден момент. Истината е, че в някои моменти нямаше добра организация", добави той.