Лидерът на националния ни отбор по баскетбол в момента, капитанът на тима Филип Виденов отсече, че ако България се класира на Европейското първенство и отказалите тази година се върнат наготово, то той няма да играе на шампионата. Виденов бе разочарован след поражението от Германия в третия ни мач от евроквалификациите и на въпрос, дали при тази ситуация на нещата, не го е яд на тези, които отказаха да играят за националния състав, за да почиват, а евентуално догодина да се появят, отговори:

„Това не искам да го коментирам. Ако искат да играят догодина, аз няма да играя, ако се класираме. Не мисля, че е честно за момчетата, които са в момента в отбора и се мъчат, и минават през всичко това, догодина наготово да дойдат да играят. Както и да е. Ще видим. Нека се класираме. Ако така се получи, че тези, които не са играли дойдат наготово, аз мисля да не играя. Просто не мисля, че е честно. Не може постоянно да продължават да стават някакви такива неща. Както казах тук момчетата, които се борят и се мъчим с всякакви неща, не само баскетбол и със странични, мисля, че заслужават, ако се класираме да играят те. Даже се надявам, ако стане така и се класираме, и се вика американец, да е Седрик. Понеже той е тук с нас.”

Попитан още, дали и федерацията има вина за това, че не може да реагира адекватно на отказите и от чужденци, а вече и от българи, Филип Виденов коментира: „В България звезди много. Но става въпрос, че разбира се, че и федерацията има вина. Дотолкова, че не изисква хората, които не са се явили, да дойдат. Мисля, че може да се изпрати повиквателна. А, който евентуално не се яви, да си плати глобата, тъкмо ще имаме пари за някоя тениска още евентуално. Като казах странични неща визирам по-скоро някои неща, които общо взето са съвсем дребни и нямат нищо общо с предни години. Но като се натрупат неща и за съжаление обръщаме някакво внимание. Не е нищо особено и ще се преборим. В доста по тежки ситуации сме били. Да съм тук е мой избор. Решил съм да играя и играя. Някои хора се чувстват... Нали аз също ги разбирам. Всеки гледа себе си до една степен. Въпросът е, че има начин да станат нещата малко по-добре. За съжаление сега го водим този разговор, защото нямаме кой знае колко високи играчи и разчитаме наистина на високи момчета. Но каквото е – това е. Ще се борим и това е.”