Капитанът на националния ни тим по баскетбол Филип Виденов призна след поражението от Германия в евроквалификациите, че отборът е в тежка ситуация. „Все пак имаме още доста мачове, така че всичко се случва. Радвам се, че днес показахме сърце. Ще ми се аз лично да съм в по-добра форма, за да мога да помогна повече на момчетата, но доста се борихме. Силно се надявах да бием, но мисля, че излязохме от тази дупка, в която влязохме срещу Азербайджан. Ние имаме проблем със започването на мачовете. Обикновено тогава по-опитният отбор или може би по-добре натренираният дръпват в резултата. След това се опитвахме да ги догоним цял мач. Надявам се в следващите мачове да успеем да оправим тази грешка”, коментира Виденов пред медиите в зала „Универсиада”.

„Пробвали сме да игрем с Ники Върбанов и Симънс едновременно на терена, но там идва проблем, ако се натрупат фаулове. Просто става по-тежко след това. Все пак днес при борбата беше по-добре, отколкото очаквах, защото наистина немците са много високи. Общо взето се справихме с четворката, защото нашите четворки всъщност са тройки. Но като цяло още леко индиански играем в нападение, което малко ни пречи и трябва да използваме повече вътрешните играчи. Така ще се отвори повече играта на външните”, каза още капитанът на държавния ни състав.

Колкото до това, че следващите домакинства от евроквалификациите ще са в Арена Самоков Филип Виденов каза: „Домакинството в Самоков ще е различно, но и за нас ще бъде различно. Аз там почти не съм играл, така че в каквато форма съм в момента не знам, дали ще ми помогне кой знае колко. Надявам се да се отпуснем и там да играем малко по-добре. Разбира се, че вярвам в класирането ни. Наистина намаляват шансовете ни, но както сега паднахме, като нищо можем да бием в Германия. Всичко се случва. Живот и здраве да ни тръгне стрелбата можем да победим. Но докато не дойде вече последният вариант, ще се борим.”