Един от най-добре развиващите се родни млади баскетболисти Александър Везенков има сериозно предложение от силен европейски отбор, където да продължи кариерата си. В момента Везенков – младши е баскетболист на гръцкия Арис. За интереса от въпросния клуб сподели баща му Сашо Везенков.

„Сашко има много серозно предложение. Въпрос на време. Много сериозно предложение от много силен европейски отбор. Въпрос на време да се освободя и да видим най-доброто за неговото бъдеще. Но в момента имам друга работа и това е въпрос на време”, коментира Везенков – старши.

Александър Везенков пък ще получи своята награда „Рачо Колев – едно сърце, една игра” утре в зала „Универсиада”. 18-годишното крило на Арис спечели приза в анкетата на спортните журналисти за най-добър баскетболист на България до 21 години за сезон 2013/2014.

Наградата се връчва за трета поредна година в памет на нашия добър приятел и колега, който почина внезапно, борейки се с тежка форма на левкемия. Предишните двама победители бяха Станимир Маринов от Балкан и Димитър Димитров от Левски.