Ръководството на 13-кратния шампион и 9-кратен носител на Купата на Турция по баскетбол Анадолу Ефес подготвя официално предложение за привличането на българина Александър Везенков. Интересът към 18-годишния талант, за когото наддават куп европейски грандове и за когото от НБА проправиха път към Солун от емисари този сезон, е на път да се материализира с конкретна оферта.

206-сантиметровото крило на Арис има договор за още две години с клуба от южната съседка, в него съществува клауза, според която той може да бъде откупен и най-вероятно Везенков ще се възползва от възможността да направи нова, още по-сериозна крачка в кариерата си, пише bball.bg.

Анадолу Ефес държи изключителен коз в ръцете си. Управата на гранда от Истанбул, който играе мачовете си в митичната 13-хилядна зала "Абди Ипекчи", привлече преди Нова година любимия треньор на Саша Везенков-младши - Вангелис Александру.

“Очакване е точното чувство, което изпитвам. Имам договор с Арис, удовлетворен съм от годината, която изпращам с отбора. Предстои ми среща с ръководството, след която се надявам да се прибера спокоен за лагера на националния отбор и историята с мен в никакъв случай да не придобие размерите на сага това лято. Официално предложение от Ефес не е постъпвало, нито до мен, нито до мениджъра ми. Ефес е голям клуб, с традиции, участва на най-високото европейско ниво - Евролигата. От друга страна не съм сигурен, че най-доброто решение за всеки млад играч е да попадне на такова място, толкова рано. За младите играчи от първостепенно значение трябва да бъде доверието, което ще получават и минутите, които ще им се гласуват на терена”, сподели Александър Везенков, а на въпрос дали се е простил с мечтата за НБА, отговори:

“Не, за там мечтае всеки баскетболист. Тази година не ми е приоритет, догодина може би ще мисля по друг начин и вероятно името ми ще попадне в лотарията.”