Сезонът за Мартин Ангелов в САЩ приключи след като на тренировка българинът счупи лъчевата кост на лявата си ръка. В опита си да върне една топка на игрището Ангелов стъпи на друга топка извън игрището и пада на дланта на лявата си ръка. За нещастие по-голямата от двете основни кости около китката се чупи на две и това наложи гипсиране на ръката. Всичко това се случва точно на 4-ти юли, националния празник на САЩ. Ден, в който Ангелов не пожела да почива и запълни времето си с тренировка с връстниците си.

Само две седмици по-късно (от 18 до 21 юли) 13-годишният българин трябваше да вземе участие на финалите на САЩ за 7-ми клас в Хемптън, Вирджиния. Отборът му Ню Джърси Солджърс спечели последните два турнира, на които участва най-вече благодарение на силните игри на таланта от школата на БУБА баскетбол. Българинът трябваше да участва и за пореден път в лятната лига в Уайлдууд Крест в отбора на Конс Крейзи.

Мартин Ангелов

източник: Личен архив

За съжаление счупената му китка го вади от строя за шест седмици и той ще пропусне и това участие, където организаторите на лигата очакваха да бъде един от най-добрите в нея за турнира от 6-8 клас. „Много лоши новини. Чувствам се ужасно за него и за отбора ни, той играеше феноменално напоследък и се превърна в голям фактор. Ще ни липсва много. Сега трябва да се отдаде на заслужена почивка, да излекува китката си и да се върне по-силен и по-здрав отпреди“, казва тренюрът на Ню Джърси Солджърс Кийт Палек.

Отборът на Ню Джърси Солджърс ще участва на последен турнир в Глазборо през уикенда преди да проведе последна част от подготовката си преди заминаването на Националния шампионат на Щатите за 7-ми клас в Хемптън от 18 до 21 юли.

Мартин Ангелов

източник: Личен архив

Ангелов получи покана от треньора си въпреки контузията да пътува с тима и бъде част от него, макар и отстрани и в последния, най-важен турнир от годината за Ню Джърси Солджърс. Именно тези финали в Америка и подготовката му за тях възпрепятстваха Ангелов от участие на българските финали за 14-годишни във Варна в края на миналия месец.

Българинът благодари на отношението и намесата на спешното отделение в Кейп Мей след нещастната случка, както и на докторите и техните асистенти от спортната ортопедична клиника в Съмерс Пойнт в Ню Джърси за положените грижи.