Един от най-популярните европейски сайтове за баскетбол - Eurohoops - разгледа ситуацията на Александър Везенков и закотвянето му на пейката в Олимпиакос.

Основната идея на коментара на Ахилеас Мавродонтис е, че българският национал не заслужава позицията, на която се намира и не може да е просто графа DNP (Did not play/Не е играл) в статистиката.

"Той не е атлетичен, но е много научен, познава баскетбола отлично в основите му. Има страхотна стрелба, висок е, има ръст за своята позиция. Знае как да се позиционира, затова борбата е силна негова страна, особено ценно в борбите в нападение," пише в анализа.

"През миналия сезон пристигането на Зак Лидей размести ротацията в Олимпиакос, събраха се много играчи на позиция 3 и това усложни нещата. Привличането на много крила и тази година не ги направи по-лесни. В същото време мачовете са малко, няма такива в Гърция и трудно се поддържа ритъм."

"Как може Олимпиакос да оставя един от своите, един грък извън състава, когато и без това са малко," продължава коментарът. Везенков играе с гръцки паспорт и е смятан за местно момче винаги.

"Цифрите са ясни и сочат, че когато Везенков играе, той влиза в ритъм и се представя добре. Освен всичко друго той е на перфектна възраст - 24 години. И трябва да е основна част от този отбор. А в момента той и Олимпиакос са на кръстопът."

"Затова, може би ако наистина в Олимпиакос не смятат да разчитат на него, той трябва да продължи кариерата си на друго място, за да покаже отново, че е онзи играч, който видяхме през 2015-а в Арис. С този състав и неговия талант, със сигурност не заслужава да е DNP," завършва той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.