Христо Захариев ще доиграе сезона под наем в България. От настоящия му отбор Чимберио Варезе официално обявиха, че младият български талант е преотстъпен на Черноморец Бургас, пише bulgarianbasket.com. Така Захариев ще има възможност да се завърне в нашето първенство с цел да получи повече игрови минути.

През тази есен Захариев подписа с участника в италианската Серия А1 Чимберио Варезе след кратък период на проби. До момента в мачовете на тима той бе постоянно в групата, но едва преди близо три седмици записа официалния си дебют. Той влезе в игра при загубата на тима си от Пепси Казерта и завърши с една борба за престоя си на терена.

Това лято Захариев бе част от националния отбор на България до 20 години, който се представи разочароващо и завърши на 9-то място в дивизия Б на Европейското първенство. Гардът все пак показа и силни моменти и в края на турнира имаше по 13.45 точки и 5.45 борби средно на мач. След това българинът замина на Adidas Nations камп в САЩ, където също показа добри игри. След завършване на сезона Захариев ще се върне във Варезе.