Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година Филип Виденов до два дни ще разтрогне договора си с настоящия си клуб Севиля по взаимно съгласие. Новината потвърди личният мениджър на играча Йорго Патапатиу от агенция „Интерперформансис”.

Виденов разтрогва до два дни по взаимно съгласие и съвсем скоро ще подпише с друг силен европейски отбор”, заяви Патапатиу и добави още: „Разделяме се като приятели със Севиля и от едната, и от другата страна. Филип ще се възстановява още 20 дни и ще е свободен агент. Въпрос на дни е да подпише нов договор, защото в момента вече има два силни клуба, които направиха оферти за него.”

Мениджърът на един от най-добрите ни баскетболисти не пожела да коментира дали става въпрос отново за испански отбор или за тим от някоя друга държава от Стария континент със силно вътрешно първенство, но уточни, че така или иначе първа трябва българинът да разтрогне официално контракта си със Севиля.

Филип Виденов прекара един сезон във въпросния испански тим, след като смени Турция с Испания и първо облече екипа на гранда Реал Мадрид за няколко мача от плейофите тогава. Миналата година гардът бе тормозен от болки в гърба, а това лято го сполетя и друга неприятност, след като контузи крака си, бе опериран и пропусна допълнителните евроквалификации с националния ни тим.

Севиля пък привлече нов треньор в лицето на Рубен Маняно и очевидно двете страни са стигнали до съгласие, че е по-добре да се разделят с добри отношения.

„Подобни раздели се случват. Велики играчи напускат велики клубове. Това нещо го има в нашия бизнес. Понякога играчът трябва да поеме по нов път. Филип е много амбициозен и кариерата му е приоритет след семейството му разбира се. Най-важно е да оздравее, защото качествата му ги познават всички”, коментира още Йорго Патапатиу.