Лукойл Академик замина за Словения без македонския стрелец Дамян Стояновски. Гардът все още лекува контузия, затова остана в Правец, докато съотборниците му се отправиха за третия решителен сблъсък от четвъртфиналите на ЕвроЧалъндж срещу Кърка Ново место. Мястото на Стояновски веднага зае седмият чужденец в състава на „студентите” Ламонт Мак, с когото македонецът се редува да дели позицията си в тимовия лист. Македонецът пропусна и втората среща, както и гостуването в Плевен от последния кръг на НБЛ. 

Мак, който пътува и за първия двубой в Ново место, но тогава не попадна в групата, направи най-силния си мач с екипа на Академик до момента през уикенда срещу Спартак Плевен, и вероятно Йовица Арсич ще разчита на добрата му игра в защита. С Лукойл отпътува и центърът Бруно Шундов, който единствен получи почивка и не се появи на терена срещу Спартак в събота.

Ранният час на тръгване от Правец отново се бе отразил на настроението на Лукойл Академик, но макар и все още сънени, баскетболистите бяха до един категорични, че отиват само за победа в Словения. Успехът ще класира „студентите” за Финалната четворка на ЕвроЧалъндж, което ще изпълни поставената им цел, и ще ги противопостави на един от топ тимовете в Русия – Локомотив Кубан.

Интересното е, че Лукойл и Локомотив вече играха през този сезон, или по-точно преди неговото начало, когато тимът от Кубан бе участник в приятелския турнир в Правец, и тогава българският отбор спечели с убедителна разлика.

Третият решителен двубой между Кърка Ново место и Лукойл е на 30 март от 20 часа българско време.