Наставникът на Кърка Ново Место Александър Джикич сподели, че очаква изключително интересен трети сблъсък с ЛукОйл Академик в битката за място на финалната четворка на Еврочалъндж. Българският тим спечели първия мач, но в залата Правец те отстъпиха на своя противник с 61:75.

„Ако трябва да съм честен, не бях много оптимист преди този мач, тъй като не можахме да тренираме в пълен състав преди двубоя с ЛукОйл, тъй като Букер бе болен, а Джорджевич също имаше проблеми. Знаем, че българите са много добър отбор, разполагат с добри играчи. Пробвахме някои нови неща тази вечер, днес проработиха, но това не означава, че ще проработят в следващия мач в сряда, когато ще се реши кой ще отиде на финала. Имахме добра борба днес, успяхме да се преборим с факта, че направихме 22 грешки”, коментира Джикич.

„След първия мач с ЛукОйл не съм споменавал никога, че съм сигурен, че ще има трети сблъсък. Всеки мач, освен този, започвахме с Ройц. Това е един 17-годишен баскетболист, който е наша надежда. Когато бях на летището и една от вашите журналистки ме попита, дали сме подценили ЛукОйл в първия мач… Това би било равносилно на самоубийство. Никого не сме подценявали. Нямахме никаква енергия в първия мач. Днес имахме, българите нямаха толкова. Очаквам много силен трети сблъсък”, каза още треньорът на Кърка.