Бруклин Нетс победи Лос Анджелис Лейкърс с 114:111 точки, в двубой от предсезонната подготовка на двата тима, играна в „Мерцедес-Бенз Арена“ в Шанхай. Двата тима изиграха хубав и равностоен двубой, но в крайна сметка Нетс успяха да се поздравят с победата след три точки в последните секунди на срещата.

GettyImages/Gulliver
21 снимки

Първата четвърт беше взета от Лейкърс с 33:29, но на полувремето Нетс водеха с 57:55 точки. Третата четвърт отново беше за ЛА Лейкърс – 87:84, но последната част беше за хората на Кени Аткинсън.

Лейкърс бяха по-добри при стрелбата за две точки с успеваемост от 45 на 41%, но при тройките Нетс бяха по-успешни с 49 на 39%.

ЛеБрон Джеймс беше най-резултатен за Лейкърс с 20 точки, 6 борби и 2 асистенции. 18 точки, 5 борби и 6 асистенции добави Ражон Рондо. Новото звездно попълнение Антъни Дейвис пък се отчете с 16 точки, 2 борби, 5 асистенции и 1 открадната топка. Някои от другите нови попълнения, като Ейвъри Брадли, Дуайт Хауърд и Дани Грийн също взеха участие в срещата.

За победителите най-резултатен стана Спенсър Динуайд с 20 точки, 3 борби, 7 асистенции и една открадната топка. Таурийн Принс добави 18 точки, 4 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка. Новите попълнения ДеАндре Джордън, Уилсън Чандлър и Кайри Ървинг също се появиха за Нетс.