Треньорът на бронзовия медалист от завършилото преди броени дни Световно първенство по баскетбол Литва – Кестутис Кемзура – пристигна в България тази вечер. Младият специалист, постигнал най-големия успех на Мондиал за баскетболната нация с третото място, води и клубния тим Локомотив Кубан.

Руснаците са един от участниците на международния турнир в Правец, заедно с Лукойл Академик, Балкан и Керавнос. В петък, без Кемзура на пейката, те загубиха от Керавнос с 64:68, а в събота и неделя срещат съответно Балкан и Лукойл.

За тези мачове Кестутис Кемзура вече ще води лично тима, след като пристигна привечер в София от Литва. Той участва в празненствата в страната, след спечелването на бронза, а онзи ден бе и на посещение при президента на страната, заедно със своите баскетболисти.

Кемзура има късмет и на доста добра селекция в Локомотив Кубан, като сред имената на играчите, пристигнали в Правец личат Джеремая Мейси, Горан Йеретин, Майк Уилкинсън и Жарко Чабаркапа, а бюджетът им е изключително сериозен.