„Поздравявам САЩ за класирането на финала. Изиграха добър мач и заслужиха победата. Ние реално така и нямахме шанс. Те поеха контрола върху двубоя от самото начало”, коментира наставникът на литовския национален тим по баскетбол Кестутис Кемзура след поражението от САЩ на полуфиналите на Световното първенство в Турция. Литва ще играе за бронзовите медали срещу загубилия от двубоя Сърбия - Турция.

„Успяхме само да се доближим до тях на няколко пъти, но само толкова. Изгубихме много в борбата под коша. За да победи тима като Щатите, отбор като нашия трябва да играе перфектно или поне почти перфектно, а ние не го направихме. Американците се справиха с нашите лидери, с Клейза например. Ние от своя страна не успяхме да спрем Кевин Дюрант, не намерихме решение за неговата игра”, каза още Кемзура.

Реналдас Сейбутис заяви по повод изгубения полуфинал: „САЩ заслужиха напълно успеха. Знаехме, че ще е трудно. Знаехме, че се изправяме срещу един от най-добрите отбори в света. Просто не успяхме да спрем техните бързи пробиви и им позволихме да отбележат много лесни кошове.”

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.