Александър Груев все още не е отпаднал окончателно от сметките на националния отбор по баскетбол. Това сподели селекционерът Росен Барчовски, който събира момчетата си тази вечер на лагер в Правец, след ден почивка.

Груев не пътува за двата турнира в Минск и Флоренция, спечелени от България, заради контузия в коляното. Въпреки това гардът не успя да се възстанови, а част от лекарските мнения бяха, че се налага месец рехабилитация, без баскетбол.

Днешните прегледи обаче също не дадоха твърдо мнение, и затова в следващите два дни Груев ще натовари леко коляното си, за да се направи една последна диагноза.

„Утре и вдругиден ще направи по една тренировка, за да се предизвика подуване на коляното, и да се направи последна диагноза,” коментира Барчовски.

„Така че четвъртък-петък се очаква да имаме окончателно решение. Още има някаква надежда,” добави селекционерът.

Ако Груев в действителност не може да вземе участие в евроквалификациите, друг гард няма да бъде викан на негово място, тъй като вече няма време да се включи пълноценно към състава, който работи повече от месец. България ще разчита на натурализирания Ърл Калоуей, Асен Великов и Божидар Аврамов, след като последния ще се присъедини към мъжкия състав веднага след края на Европейското за младежи.