Националният ни отбор по баскетбол тръгна за Беларус в състав от 14 играчи, като подготвителния турнир пропускат Александър Груев и Крум Дойчинов. Груев лекува травма в коляното, а Дойчинов е получил удар в областта на таза и трябва да почива няколко дни. „Не е нещо обезпокоително, но е болезнено”, обясни селекционерът Росен Барчовски на летище София.

„Румъния беше необходимият съперник на този етап. Сега отиваме да играем срещу отбори, които са на нивото на тези, които ще срещнем в квалификациите. Трябва да проверим докъде сме стигнали. Много неща има в тези проверки Според мен най-добрата подготовка са мачовете и особено тези в чужбина”, коментира още Барчовски.

„Деян Иванов тренира, играе от време на време има болки в рамото. Това също е неприятна травма. Не е опасна, но е болезнена. Все пак мисля, че в мачовете ще играе. Ако Калоуей е здрав и всичко е наред смятам, че ще е добро попадение. Не съжалявам за хора, които не са мотивирани”, каза още старши треньорът на националния ни тим по баскетбол, а по повод травмата на Александър Груев заяви: „Обезпокоява ме. Това е единственото нещо. Трудно се прави диагноза. Връзката уж е здрава, но коляното периодично се надува.”

„На първо време имаме добра атмосфера, но това ще си проличи по време на тежките мачове”, завърши Росен Барчовски.

България ще се изправи срещу домакините от Беларус на турнира в Минск, а също така срещу отборите на Украйна и Израел.