Баскетболистите от националния отбор се прибраха изморени, но доволни, след спечелването на силния турнир в Италия. Росен Барчовски също изказа удовлетворението си от представянето на тима, но подчерта, че трябва да се работи върху постоянството в играта. Според него големите амплитуди в резултата, които допускаме по време на мач, трябва да се изчистят.

Барчовски отрече всички слухове, че предстои натурализиране на нов американец, като обяви, че изобщо не е чувал за издаване на роден паспорт на Ерик Уилямс.

Наставникът сподели лошата новина, че контузията в коляното на Александър Груев вероятно ще наложи отпадането на гарда от състава. За сметка на това обаче младежките национали Александър Янев и Божидар Аврамов са с огромни шансове да попаднат в състава за квалификациите.

„Никой от тези, които бяха във Флоренция няма да отпадне. Но имам лоша новина, доктора на тима сутринта разговаря с Александър Груев, той има някакво увреждане на хрущяла в коляното, и му трябва още почивка, и е много вероятно въобще да не го видим в тези квалификации, което е много неприятно. Ще мислим какво ще правим, защото той бе планиран като основен гард, след Калоуей,” заяви Росен Барчовски.

„Александър Янев и Божидар Аврамов още от летището ще бъдат при нас. Дали ще бъдат сред 12-те за квалификациите ще го решим в последния момент, но е много вероятно,” заяви Барчовски за присъединяването на двама от най-добрите младежки национали към мъжете.