Националният гард Александър Груев е с контузия в коляното. Очаква се той да отсъства между седем и десет дни. Капитанът на Рилски спортист бе измъчват от травма на същото място и в края на изминалия сезон, която не му позволи да вземе участие в плейофите на НБЛ, именно с цел да се възстанови за лагера на националния тим. Селекционерът Росен Барчовски не крие, че възнамерява да разчита сериозно на Груев в европейските квалификации.

Контузията в коляното се е получила на последната тренировка на отбора в Правец, а вчера Груев е преминал преглед при един от най-добрите специалисти в България – д-р Тони Георгиев, който проведе лечението на гарда и предишния път.

Преди днешното занимание на България в зала „Универсиада” в София, наставникът Барчовски сподели пред BulgarianBasket.com, че наистина няма да може да разчита на Александър Груев в следващата седмица.

Това означава, че плеймейкърът със сигурност отпада за двете контроли с Румъния на 2 и 3 юли, но остава и под въпрос за пътуването до Беларус. В Минск българите имат планиран приятелски турнир от 9-ти до 11-ти юли, като пътуват на 8 юли.

Пълната програма на турнира в Минск:

Петък, 9 юли

17:00 Украйна - България

19:00 Беларус - Израел

Събота, 10 юли

16:00 Израел - Украйна

18:00 Беларус - България

Неделя, 11 юли

15:00 Израел - България

17:00 Беларус - Украйна