Шампионките от Дунав 8806 започнаха по блестящ начин участието си в поредното издание на традиционния международен турнир "Русчукъ". Момичетата на Георги Божков срещнаха полуфиналиста от първенството и Купата на Сърбия Шумадия Крагуевац в първия ден на надпреварата в "Булстрад Арена".

"Сините феи" владееха инициативата още от началната сирена и на полувремето вече водеха с 21 точки за 47:26. Това даде възможност на Божков да даде повече игрови минути на почти всички свои баскетболистки и да изпробва различни тактически варианти. Последната сирена дойде при 82:59 за русенския състав.

Най-резултатна за дунавки бе Цветомира Шаренкапова с 24 точки. Дженифър Брандън пък записа дабъл дабъл с 19 точки и 17 борби.

Преди това Шепши Сфънту Георге разгроми миналогодишния носител на Купата на България Нефтохимик със 101:51. Шанте Еванс записа дабъл дабъл за отбора от Трансилвания със 17 точки и 10 борби, а Тамара Баич се отчете с 8 точки и 8 борби за бургаския тим. Между двете срещи се състоя и официалното откриване на "Русчукъ".

Днес програмата на престижния турнир изправя един срещу друг Шумадия и Шепши от 17 часа. От 19 часа пък Дунав 8806 ще срещне дългогодишния си съперник за титлата в България Нефтохимик. Билетите са с цена 6 лв., като отново ще са дневни и с тях любителите на баскетбола ще могат да наблюдават по два мача.