Баскетболистките на Дунав 8806 ще подгреят за традиционния международен турнир Русчукъ с две контроли с елитния румънски тим на Олимпия Брашов.

1/4-финалистът от плейофите на сезон 2014/2015 в шампионата на северната ни съседка гостува в Русе на 12 и 13 септември. Срещите ще са в зала "Дунав".

Двубоят в събота е от 18 ч., а в неделя - от 16 ч.

Билетите ще са с цена 2 лв. и ще бъдат пуснати в продажба в 16 ч. в събота и в 14 ч. в неделя на касите на залата.

Това ще е и първа възможност за любителите на баскетбола да видят в игра своите любимки, подсилени с новите попълнения от САЩ - Юрика "Ша" Брукс, Дженифър Брандън, от Сърбия - Биляна Степанович и младия талант Вили Крачолова.

Както вече съобщихме, следващата подобна възможност ще бъде на 25, 26 и 27 септември. По време на традиционния международен турнир "Русчукъ", в който в зала "БУЛСТРАД АРЕНА" "сините феи" ще премерят сили с носителите на Купата на Румъния и финалисти в местното първенство за 2015 г. "Шепши" Сфънту Георге, с отбора влязъл във финалната четворка в шампионата и в надпреварата за Купата на Сърбия през последния сезон "Шумадия" Крагуевац, както и с актуалния носител на Купата на България и основен конкурент на "сините феи" в родното първенство "Нефтохимик" Бургас.