Трета победа записа отборът на Дунав 8806 в подготовката си за сезон 2015/2016. Шампионките записаха успехи над Олимпия Брашов със 75:71 и 86:63 в Русе преди седмица. 

В първата среща дунавки отстъпиха с 46:62, а във втората днес те победиха с 60:53 точки.

"Смятам, че в първия мач в Румъния не бяхме достатъчно концентрирани и не играхме това, което трябваше. Днес съм доволен от отбора. Играхме много правилно", коментира треньорът на "сините феи" Георги Божков.

Едно от новите попълнения в тима - американката Юрика "Ша" Брукс пропусна двубоите в Брашов, заради контузия, но другите нови чужденки в тима Дженифър Брандън и Биляна Степанович заслужиха поздравления от Божков за старанието.

Следващите сериозни проверки за дунавки са мачовете от поредното издание на традиционния международен турнир "Русчукъ", който ще се проведе между 25 и 27 септември в "Булстрад Арена".

На домакините и шампионки на България за последните 4 години ще гостуват носителите на Купата на Румъния и финалисти в местното първенство за 2015 г. Шепши Сфънту Георге, отборът влязъл във финалната четворка в шампионата и в надпреварата за Купата на Сърбия през последния сезон Шумадия Крагуевац, както и актуалният носител на Купата на България и основен конкурент на "сините феи" в родното първенство Нефтохимик Бургас.

Във всеки от турнирните дни ще се играят по две срещи. Билетите ще са с цена 6 лв., като отново ще са дневни и с тях любителите на баскетбола ще могат да наблюдават по два мача.