Последните трима чуждестранни футболисти на Ботев бяха изхвърлени от хотел „Империал”, където дълго време се подвизаваше италианската бригада на „канарчетата”. Густав, Лопес и Мбамба са последните трима, които напуснаха хотела.

Причината са огромните сметки натрупани от чужденците, които все още не са платени. По този повод собствениците на хотела вече са сезирали прокуратурата, която от своя страна е задействала икономическа полиция. Енрико Пичони, който е отговорен за настаняването на чужденците, вече е дал показания пред икономическа полиция. Явно обаче италианците си правят здрави оглушки за дълг от над 50 000 лева. Очаква се прокуратурата в Пловдив да се задейства максимално бързо и да забрани на Пичони да напуска България. Паралелно с това могат да се наложат забрани и на всички чужденци, които не са си платили сметките за храна и престой.

Първоначално Пичони е заявил, че сметките ще бъдат платени от новите собственици, а сега увъртал и твърдял, че парите трябва да се чакат от Ботев като клуб, като все още негов президент е Димитър Христолов.

В Пловдив вече упорито се говори, че сделката може да не се осъществи и това е причината всички фирми и организации работещи с Ботев по някакъв начин да си търсят парите.