Тарикатлъците на Митьо Селския продължават, а надеждата за светло бъдеще пред Ботев Пд е на път да се изпари. Това стана ясно днес на драматична среща между италианските босове и футболистите. По информация на Гонг, гласеният за генерален директор на „жълто-черните” Франческо Салерно е дал заден ход от думите си преди време, че скоро ще покаже финализираният договор с бизнесмена от село Брягово. Той обеща това да се случи още преди мача с ЦСКА.

Пред играчите Салерно е заявил, че въобще не е убеден в успешния финал на сагата, без да конкретизира защо. Италианецът не е получил нито един документ за парите, които е дал до момента, като сумата е около 20 хиляди евро. Освен това се оказва, че Митьо Селския повтаря номерата си от преди година, когато направи всичко по силите си, за да откаже Ирена Кръстева от покупката на Ботев.

Напрежението днес е достигнало своя връх, когато разгневен от реплика на Енрико Пичони, Салерно се нахвърлил върху него. Двамата са разменили реплики на италиански, които са останали тайна за присъстващите българи.

Директорът е обвинил индиректно Селския за бавенето на сделката, но подобно на пресконференцията от преди 2 седмици, е спестил конкретни думи по въпроса.

Всички футболисти на „канарчетата” са настръхнали срещу управленския абсурд в клуба, чиито цветове защитават. Българите са категорични, че ако не получат пари през идната седмица, ще бойкотират гостуването в Бургас следващия кръг. По всяка вероятност това ще направят и чужденците, тъй като се оказа, че те също играят на добра воля до момента.

Италианските шефове са направили опит да потушат напрежението с обещание, че парите от билетите за мача с ЦСКА ще отидат за заплати. Сумата обаче едва ли ще бъде достатъчна за погасяване на всички задължения към служителите в Ботев.

Въпреки всичко, Франческо Салерно е категоричен, че кандидат-купувачите няма да се откажат лесно от мерака си да станат собственици на Ботев.