Левски победи трудно Славия с 3:1 в мача от 4-тия кръг от А група. Победата за „сините” донесоха Седрик Бардон (‘2), Се Зоарес (‘45+’2) и Николай Димитров (’90). Единственото попадение за домакините отбеляза Жуниор (’80).

Ратко Достанич даде възможност на Еньо Кръстовчев да покаже възможностите си като го пусна титуляр на върха на „синята” атака. Нападателят обаче разочарова с представянето си и бе заменен от Георги Христов на полувремето. Много силен мач за гостите направи Седрик Бардон, който бе основната движеща сила за Левски.

Явно вдъхновени от головете, които Георги Петков допусна в мачовете с унгарския шампион Дебрецен, играчите на Велислав Вуцов пробваха да пробият „синия” страж с множество далечни удари извън наказателното поле. Този подход обаче не даде резултат.

Левски успя да поведе в резултата с гол от съблекалнята. Още във втората минута шампионите направиха образцова контра, която завърши с гол на Бардон за 1:0. Французинът се възползва по най-добрия начин от пас на Дарко Тасевски в наказателното поле. Преди това добре разиграха македонецът и Жоазиньо.

Само осем минути по-късно пък домакините бяха принудени да извършат принудителна смяна. Йордан Петков напусна, а на негово място влезе Мартин Кавдански, след като капитанът на „белите” получи контузия в бедрото.

В самия край на първото полувреме Левски успя да удвои преднината си. Далечен и изненадващ пас на Елин Топузаков намери Зе Соарес, бразилецът навлезе в наказателното поле на Славия, финтира защитник и след това с прецизен удар по тревата вкара за 2:0. При този резултат завършиха и първите 45 минути. В средата на полувремето пък главният рефер Стефан Спасов даде почивка, за да може играчите да пият вода заради тежкото време.

През второто полувреме паднаха още две попадения, по едно в двете врати. В 80-та минута Славия намали резултата. Жуниор се измъкна след грешка в отбраната на Левски, след което прехвърли Георги Петков за 1:2.

Крайният резултат оформи влезлият като резерва Николай Димитров. Хичо вкара за 3:1 с хубав далечен удар, след грешка в отбраната на Славия.

След победата Левски се изкачи на второто място с актив от 9 точки. Славия пък остана на 10-та позиция с 4 точки.