Юношите на Литекс спечелиха с 1:0 срещу Барселона финала на турнира „Юлиан Манзаров” в Правец.

Единственото попадение в срещата падна от дузпа в последната минута на първото полувреме, като точен за оранжевите бе Илия Миланов.

В много оспорван двубой футболистите на Литекс, родени през 1991 година, успяха да надделеят срещу талантите на Барса от набор 1992, чийто треньор е бившият съотборник на Христо Стоичков на Камп Ноу Серхи.

Каталунците удариха греда през първата част, след което Барселона имаше четири чисти положения за гол, но ударите на младите футболисти минаваха на сантиметри от гредите. Ловешките футболисти също играха много добре и заслужено спечелиха.

Трето място зае Академията на Христо Стоичков, а четвърти е Стяуа. Пети се нареди съставът на Славия, шести е ЦСКА, седми е македонският Пелистер, а Левски е последен.

Двубоят между Литекс - Барселона бе ръководен от съдията Николай Йорданов. Премиерът Бойко Борисов пристигна на стадиона в края на срещата и награди победителите. Президентът на БФС Борислав Михайлов и министърът на спорта Свилен Нейков изгледаха целия двубои.