Простреляният почитател на Левски Борис Димов коментира специално за Гонг случилото се вчера в Перник. Запалянкото на „сините” бе уцелен с въздушна пушка в главата. Инцидентът стана преди мача между Миньор и Левски.

„Най-важното е, че съм си вкъщи. Вчера се прибрах с влака. Най-хубавото е, че всички сме живи и здрави. При мен няма някакви усложнения”, сподели Борис Димов.

„Уцелиха ме с оловна сачма. Слязохме от влака в Перник, минахме по обичайния маршрут. Имаше страшно много полиция. Имаше кордон, изобщо доста добра организация. Почти не е имало някакви проблеми, имаше засилено полицейско присъствие. Пререкания имаше, когато минавахме по металния мост над река Струма. Показаха се някакви фенове на Миньор с жълти фланелки. Не е имало обаче нещо особено. Преминахме спокойно по моста и продължихме на горе към стадиона. Малко след това усетих удар в главата. Първоначално помислих, че е камък. Знаете, че в Перник хвърлят всякакви неща. Такава е практиката, но не очаквах да ни стрелят и с пушка. Хванах се за главата и бликна кръв. Отидох при полицията, а от там извикаха бърза помощ”, разказа почитателят на Левски, който бе прострелян в Перник.

„Извадил съм голям късмет. От снимката се вижда, че сачмата е влязла косо в кожата. Добре, че си обърнах точно в този момент главата на дясно. Ако беше влязла централно, вероятно щеше да стигне и до черепа ми”, сподели фенът на шампионите.

„След инцидента полицаите бяха доста объркани. Те не разбраха какво е станало, както и аз. Нямаха идея какво е станало. От едната страна имаше блокове, които бяха по-далеч, а от другата къщи. За това помислих, че съм ударен с камък или някакъв зеленчук, не ги знам в Перник, какво използват”, откровен бе Борис.

„Вече се замислям дали да ходя на мачове в Перник. Като минава време се чудя. Трагедията беше толкова близко. Не знам дали ще ходя в този град, най-вече заради семейството ми”, завърши Борис Димов.