Шампионът на България Левски спечели трета Суперкупа в историята си, след като надделя над Литекс с минималното 1:0. „Сините” вече изравниха вечния си съперник ЦСКА по брой спечелени такива трофеи, като и двата състава имат по три. Литекс пък е отборът с най-много загубени финали за Суперкупата и вече има цели четири поражения в тези срещи.

И Левски, и Литекс не показаха най-доброто от себе си на терена на Националния стадион „Васил Левски”, като направиха някои фрапантни пропуски, преди да стигнат до крайния резултат. „Сините” играха повече от 20 минути с човек по-малко, след като Рашид Тиберканин получи втори жълт картон в 68-та минута. По-неприятното за Ратко Достанич и компания обаче се случи в 83-та минута, когато Владо Гаджев получи травма след наглед лек сблъсък със Сандриньо и не можа да продължи мача. Така Левски игра до края на срещата с девет души, а не мина и без искри на терена, припламнали три минути преди края на редовното време, когато се стигна до кратко меле.

Левски и Литекс направиха първи 45 минути, които бързо ще бъдат забравени, но се реваншираха с емоционално второ полувреме, с доста положения и драматични моменти.

„Оранжевите” стартираха по-силно след почивката и имаха ситуации, в които можеха да поразят вратата на Георги Петков, но отново се появи старата слабост на тима – завършването на атаките. Без Уилфред Нифлор и Дока Мадурейра, които изобщо не попаднаха в групата на Стоилов, на Литекс определено липсваше острота.

Левски се събуди за игра след около час игра, но го направи подобаващо, а сериозен импулс в тима на шампионите дадоха влезлите като резерви Владо Гаджев и Жоазиньо. Само за няколко минути „сините” направиха ужасяващ пропуск, а Урош Голубович изчисти топката от гол линията, след шут на Топузаков. В 65-та минута обаче Седрик Бардон отбеляза единственото попадение в срещата, след като нахлу в наказателното поле, първият му изстрел бе париран от Голубович, но топката отново достигна до французина, и този път той не сгреши.

Три минути по-късно Левски остана без Тиберканин, който бе изгонен за грубо нарушение срещу Сандриньо в средата на терена. „Сините” обаче не се дадоха и не се затвориха, а продължиха да играят своята игра, като почти не се усети числовият им пасив. Шампионите получиха неприятна вест в 83-та минута, когато Владо Гаджев получи травма в коляното, и Левски остана да доиграва двубоя с девет души, тъй като Достанич бе изчерпал смените си.

Литекс тръгна на стихиен натиск в заключителните моменти, но нямаше кой да завърши качествено атаките на ловчанлии, а тимът завърши мача с двама юноши в състава – Диего и Георги Миланов.

Така Левски стартира с купа сезона, докато Литекс все още може да мечтае за този трофей. „Сините” загряха подобаващо за важния реванш от Шампионската лига срещу ФК Баку, а „оранжевите” имат още седмица да се подготвят за старта на родното първенство.