Новият спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо представи клуба на представянето на Суперкупата на България за 2009 година. „Сините” като шампион ще се изправят срещу носителя на Купата на България Литекс в събота от 20.30 часа.

Гонзо призна, че за тима по-важен е реваншът срещу ФК Баку от Шампионската лига, но Левски няма да се откаже от трофея.

„В Левски не трябва да има титуляри и резерви, всеки който е в Левски, трябва да заслужи мястото си в този отбор. Приоритет ни е мачът за влизане в групите на Шампионската лига, но мисля, че тези футболисти, които ще излязат в събота, ще дадат всичко от себе си, за да спечелят този трофей,” сподели Иванов.

„Левски може би е по-напред в подготовката от Литекс. Но да не забравяме, че Левски игра вчера и има три дена възстановяване до мача в събота,” припомни той.

„Аз съм доволен как игра отборът снощи, всички се бориха, играха като отбор, тактически правилно. Проблемът дойде в последните 20 минути, когато отпаднахме физически, дадохме инициативата на противника и това щеше да ни коства да загубим мача. Има втори мач, в който Левски ще изглежда по друг начин и е задължително да победи,” сподели Гонзо впечатленията си от първия мач с ФК Баку (0:0).

„Това е добър турнирен резултат. Баку не са лош отбор, имат 14 чужденци с високи заплати, нормално е, с голям бюджет. Но аз съм убеден, че Левски е по-класният и по-добрият отбор,” обясни босът на „сините”. „Нормално е да има футболисти, които играят по-добре, и такива, които играят по-слабо, но тези неща ще им ги кажа в съблекалнята. Основните проблеми са, че трудно вкарваме голове, но в Левски са събрани достатъчно добри футболисти, нападатели, за да ги решим в най-скоро време.”

„Първото полувреме, и поне до 60-70 минута, Левски бе по-добрият отбор от Баку, последните 15-20 минути, когато отпадна отборът физически, се прибрахме, без някой да е давал такива указания. Не съм съгласен, че Левски е играл слабо,” категоричен бе лидерът на шампионите.„Може би още не сме влезли в сериозните мачове, които дават заряд. Това бе първият като сериозност, като заряд подобен мач. Не трябва да забравяме, че и метеорологичните условия бяха много тежки, имаше голяма влага, духаше вятър, много тежко време за игра.”

Вече по костюм на пейката, усещането е различно. „Мисля, че нормално се чувствах, не съм бил напрегнат, защото бях сигурен, че нашият отбор ще играе добре и ще победи. За жалост не стана, но сме доволни, това е един добър турнирен резултат, който ни дава големи предимства на реванша,” сподели Гонзо.

Той обаче отговори уклончиво на въпроса, сигурен ли е в класирането на „сините” напред в Европа. „Ние ако сме сигурни, нямаше да бъдем в Левски,” каза Иванов.

„Дениран Ортега като за първи мач се представи добре, мисля, че той има много по-голям потенциал. Трябва му време да се адаптира, тепърва ще очакваме от Дениран да показва това, което може,” завърши Георги Иванов-Гонзо.