Спортният директор на Левски Даниел Боримиров даде обширно интервю, след като „сините” си осигуриха титлата на България. Четвъртият в света говори за трансферните планове на отбора, както и за връзката между отбор и фенове.

„Ние си направихме мача труден, момчетата осъзнаваха важността на мача и имаше напрежение. Създадохме доста положения и ако бяхме успели да поведем, мачът щеше да се развие по друг начин. Затова футболът е феномен, Миньор играеше на контраатака и без ситуация им създадохме тази ситуация”, заяви Боримиров. „Такива мачове се печелят с характер и съумяхме да вкараме гол, който ни донесе шампионската титла”.

Босът на „сините” обясни решението да няма награждаване след мача, така: „Не искахме да предизвикваме съдбата предварително, искахме да постигнем победа и после да си получим шампионската титла. Явно резултатът в Ловеч повлия и мисля, че Левски заслужено стана шампион”.

„Пред нас целта беше да станем шампиони, ние сме си набелязали кои футболисти да привлечем, с някои от тях водим разговори и се надявам да се споразумеем с клубовете и в близко бъдеще да подпишем. Това предизвикателство, а именно да се опитаме да влезем в групите на ШЛ, е голямо и за там ще ни трябват класни футболисти”.

„Показахме колебливи игри, но когато дръпнем чертата няма как да си станал незаслужено шампион, след като победихме в директните двубои конкурентите ни. Всеки един футболист на Левски има място да се радва. Лошото е, че тази контузия сполетя Гонзо, но той е един от стълбовете на отбора и ще трябва през това време да привлечем и друг нападател, защото сега разполагаме само с един здрав нападател Гошо Христов”.

Относно Владимир Гаджев, Борето коментира: „Водим преговори и се надявам до една, две седмици да имаме споразумение с Панатинайкос”.

„Във всяка една от линиите ще търсим подсилване. Ще му звънна на Мъри и ще му благодаря. Мъри имаше да им връща от есента и фактът, че постигна тази победа ни помогна и на нас. Мисля, че имаме по-добри футболисти и го показахме в директните двубои”.

За феновете на Левски, Боримиров заяви: „Вече казах, че благодаря от името на клуба, те бяха нашата опора през важните мачове. Видяхме, че когато отбор и фенове са едно, резултатите са на лице. Пожелавам си както преди 3 години ги поразходихме из Европа”.

„Ще се подсилим, виждаме, че в защита, когато направиш грешка, защото зад защитата няма кой да поправи грешката. Генев е млад, разчитаме на него, важното е за в бъдеще да не се повтаря, защото може да се окаже пагубно”.

„Юсуф Рабех има договор с Левски не виждам защо не трябва да остане. Амбициите му са да играе в Шампионска лига. Няма футболист, който да не се продава, стига цената да ни удовлетворява. Преговаряме и за български футболисти и за чуждестранни”.

„Като ръководител е по-трудно, защото като футболист имаш възможността да промениш нещата на терена, а като ръководител гледаш отстрани. Имаше напрежение в отбора от отпадането в евротурнирите. Тези млади футболисти не бяха свикнали да играят на такова напрежение, но успяха да излязат от тази дупка”.

Той призна и намерението на Левски да помоли Пирин, двубоят от последния кръг да се играе на Националния стадион „Васил Левски”: „Ще се опитаме да говорим с тях, би било голям комплимент, ако се съгласят. Сигурно ще пуснем в почивка повечето от тези футболисти, които изнасят шампионата, те имат нужда от по-голяма почивка”.